Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır ?

dudak dolgusu nedir?

Günümüzde oldukça popüler olan ve birçok insanın kendini iyi hissetmek, güzel görünmek için başvurduğu estetiklerden bir tanesi de dudak dolgusu olmaktadır. Gelişen teknolojiyle birlikte estetiğe ulaşmak günümüzde oldukça kolay olmuştur. Birçok insan memnun olmadığı için vücudundaki çeşitli yerlere estetik yaptırmakta olup bunlardan en çok tercih edilenlerden bir tanesi de dudak dolgusu işlemleridir. Dudak dolgusu genellikle kadınların tercih ettiği bir estetik türüdür. Peki dudak dolgusu nedir? Nasıl yapılır? Gelin bu yazıda dudak dolgusunun ne olduğunu ve nasıl uygulandığını öğrenelim. 

dudak dolgusu örneği

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu, bir dermal gözenekler yöntemi olarak bilinen bir estetik tedavidir. Bu tedavi, dudakların daha dolu ve şekilli görünmesini sağlamak için doku uyarıcı maddelerin veya dolgu maddelerinin kullanılmasını içerir. Dolgu maddeleri, dudakların yapısını artırarak dudakların daha dolu görünmesini sağlar ve dudak çizgisinin daha belirgin hale gelmesine yardımcı olur.

Dudak yapısını şekillendirmek ve dolgun bir görünüm sağlamak için yapılan dudak dolgusu; oldukça kolay ve acısız bir estetik türüdür.  Dudakların iç kısmı ve çevresine enjekte edilen dolgularla dudaklara hacim ve şekil kazandırır. Dudak dolgusunda birçok madde kullanıma uygundur. Estetik bir operasyon olan dudak dolgusu yapımında genellikle hyalüronik asit kullanılır. Hyalüronik asit vücudumuzda bulunan doğal bir maddedir. Hyalüronik  asit dudaklara uygulandığında dudaklarda daha canlı ve dolgun bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. Dudak dolgusu geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılır. Geçici dudak dolgusu ortalama 12 ay görünümünü kaybetmemektedir. Dudak dolgusu istenilen dudak şekline göre farklı isimlerde dudak dolgusu tipleri vardır. Bunlar Afrodit dudak tipi, Venüs dudak tipi, Eros dudak tipi ve Hera dudak tipi olmak üzere 4 farklı dudak tipine ayrılır. Afrodit dudak tipi ismini güzellik kraliçesi olan Afrodit’ten almıştır. Bu dudak tipinde dudaklar daha hacimli ve dolgun görünmektedir. Venüs dudak tipinde ise daha doğal ve sade görünüme sahip dudaklar için yapılan dudak tipidir. İsmini aşk tanrısı Eros’tan alan Eros dudak tipinde dudakların üst kısmında yer alan ve eros yayı olarak bilinen hattın daha belirgin gözükmesi için yapılan dudak tipidir. Hera dudak tipinde ise daha dolgun, simetrik ve canlı görünmesi için yapılan dudak tipidir. Dudak dolgusunu genellikle yaşı ilerlemiş kişiler tercih etse de reşit olan herkesin yaptırabileceği güvenli bir estetik operasyondur. Ayrıca sigara içen, diyabet hastalığı bulunan, kan temizlenme rahatsızlıkları bulunan ve aktif uçuk sahibi kişiler için dudak dolgusu yapımı uygun değildir. Böyle rahatsızlıkları olmayan ve dudak görünümlerinden memnun olmayan kişiler gönül rahatlığıyla dudak dolgusu yaptırabilir ve istedikleri görüntüye ulaşabilirler. Dudaklarının yeterince dolgun olmadığını düşünenler, simetrik bir dudağa sahip olmak isteyenler ve yaşı ilerlediği için dudak yapısı bozulan kişiler hiç düşünmeden güvenle dudak dolgusu yaptırabilirler.  

dudak dolgusu nasıl yapılır

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu yapım aşaması, dudak dolgusu yaptırmak isteyen kişinin geçici mi kalıcı mı dudak dolgusu istediğine karar vermesi gerekir. Daha sonra kendine yakışacağı ve istediği dudak dolgusu tipini seçmelidir. Seçilen dudak dolgusu tipinin ardından dudaklara operasyon esnasında acı duymaması için anestezik bir ilaç uygulanır. Anestezik ilaç uygulaması kremle sayesinde yapılan ve gayet güvenli bir yoldur. Bu uygulama operasyondan 30 dakika önce yapılmaktadır. Uygulanan anestezik ilaçtan sonra dudaklara oldukça ince uçlu iğne yardımıyla dolgu enjekte edilir. Dudak dolgusu her kişide aynı yere uygulanan bir operasyon değildir. Enjekte edilecek dolgu kişiden kişiye değişmektedir. Dudak dolgusu dudağın alt veya üst bölgesine kontur adı verilen bölgeye uygulanmaktadır. Enjekte esnasında acı duymazsınız ve gayet kolay bir uygulamadır. Dudak dolgusu operasyonu çok kısa sürmekte olup ve acısızdır. 30 dakika gibi kısa bir süre içinde dudak dolgusu işlemi bitmektedir. Dudak dolgusu operasyonunun ardından uygulamanın etkilerini hemen görmeye başlarsınız. Dudak dolgusu operasyonunun ardından dudakta ve dudak çevresinde şişlik ve morluk oluşması oldukça doğal bir reaksiyondur. Genellikle 1-2 gün içinde geçen bu morluk ve şişler kişinin yapısına göre 1 hafta sürebilir. Şişlik ve morluklar 2 hafta içinde tamamen kaybolmaktadır. Dudak dolgusu yapımından sonra birkaç hafta kontroller yapılmaya devam etmekte olup gerekli görüldüğü taktirde dudaklara tekrar rötuş ve uygulama yapılabilir. Dudak dolgusunun risk taşımayan bazı yan etkileri de vardır. Bunlar enjeksiyon bölgelerinde kanama, şişme ve morarma, enfeksiyon, enjeksiyon bölgelerinde kızarıklık ve kaşıntı olarak sıralanabilir. 

Dudak Dolgusu Fiyatları Nedir ?

Dudak dolgusu fiyatları, tedavinin yapılacağı bölge, kullanılacak dolgu maddesi ve doktorun uzmanlık düzeyi gibi faktörlere göre değişebilir. Genellikle, bir dudak dolgusu tedavisi ortalama olarak 300-500 dolar arasında değişebilir. Ancak, bu fiyatlar her yerde aynı olmayabilir ve daha yüksek veya daha düşük fiyatlar da görülebilir. Tedavi öncesi, doktorunuzla konuşarak beklentilerinizi açıklamak ve fiyatın ne kadarının tedaviye ait olduğunu öğrenmek için bir fiyat teklifi almak için bir randevu ayarlamanız önerilir.

Yorum yapın