Göz Altı Torbalarının Tedavisi, Göz Altı Torbası Ameliyatı

Göz altı torbası ameliyatı

Göz altı sorunları, toplumda yaygın olarak “göz altı torbası” olarak bilinir. Genetik faktörler ya da yaşlanma nedenleriyle meydana gelirler. Genetik olarak kalıtımsal bir özellik olan göz altı torbaları, 30’lu yaşlarda kendisini gösterirken, yaşlanma nedeniyle oluşan göz altı torbaları 40’lı yaşlarda belirgin hale gelir. Göz altındaki elmacık kemikleri belirgin olmadığında, göz altı torbaları daha da belirgin hale gelir. Bu durumlarda, elmacık kemikleri yağ dolgusuyla desteklenerek, göz altı torbalarının daha az belirgin hale getirilmesi ve daha estetik bir görünüm elde edilmesi amaçlanır.

Göz altı torbalarının diğer nedenleri arasında alkol ve sigara kullanımı, düzensiz uyku, sık sık ağlama ve yer çekimi etkisi sayılabilir. Bu belirtiler, kişinin sosyal hayatını ve psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Ancak, göz altı torbaları estetiği veya göz kapağı estetiği gibi çözümlerle bu sorunlar giderilebilir.

Göz Altı Torbası Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Hastaların göz altı torbası ameliyatı öncesinde detaylı bir muayeneden geçmeleri gerekmektedir. Bu muayene sırasında, göz bölgesindeki deri sarkması, deri fazlalığı, deri altındaki yağ miktarı ve kaslardaki olası gevşemeler gibi belirtiler incelenir. Plastik cerrah, bu incelemeler sonucunda hangi teknikle ameliyatın yapılacağına karar verir. Ayrıca, hastanın gözle ilgili (kronik göz kuruluğu gibi) ve genel sağlık durumuyla ilgili (hipertansiyon, kan sulandırıcı kullanımı gibi) mevcut hastalıklar hakkında bilgilendirilmesi de önemlidir.

Göz altı torbası estetik ameliyatı, genellikle damardan verilen sakinleştirici ve lokal anestezi altında yaklaşık bir saat sürer. Üst göz kapağı düzenlemelerinin de yapılması durumunda süre daha da uzayabilir. Bu süre boyunca, cerrahın ameliyat alanına erişebilmesi için bir miktar cilt ve yağ dokusu çıkarılır. Ameliyat sonrasında, hastaların dinlenmeleri ve belirli bir süre gözlerini kapalı tutmaları gerekebilir. İyileşme süreci, hastanın bireysel durumuna göre değişebilir. Ancak, genellikle birkaç hafta içinde normal aktivitelere geri dönebilirler.

 

Göz Altı Torbası Ameliyatı Tedavi Süreci

Göz kapaklarında ödem ve morluk gibi rahatsızlıklar ameliyat sonrasında ortaya çıkabilir. Bu durumda, soğuk uygulama ve yüksek yastıkta yatmak önerilir. Ameliyat sonrası ciddi ağrı genellikle olmaz ancak oluşması durumunda, kanama belirtisi olabilir ve doktorun haberdar edilmesi gereklidir.

Gözlerde yaşarma, yanma hissi ve kuruluk gibi belirtiler de ameliyat sonrasında ortaya çıkabilir. Göz kapakları hafif açık kalabilir ve ödem geriledikçe düzelmesi beklenir. Dikişler 3-5 gün içinde tamamen alınır ve bir hafta sonra hasta işine dönebilir. Ancak, göz kapaklarındaki minimal ödemin tamamen gerilemesi 3-4 haftayı bulabilir.

Bir hafta sonra kontak lens kullanımına devam edilebilir ve ameliyat izleri ilk haftalarda makyajla gizlenebilir. İlk haftalarda pembe renkli olan izler genellikle zamanla gittikçe solar ve ince ve ten rengi bir hal alır.

Ameliyat sonrası en önemli komplikasyonlardan biri, göz kapaklarında kan birikmesi (hematom)dir. Bu durumu önlemek için, ameliyat sonrasında yüksek yastıkta yatılması, soğuk uygulama yapılması, kan basıncının takip edilmesi ve tansiyon yüksekse düşürülmesi, şiddetli öksürük veya hapşırıktan kaçınılması, tuvalette aşırı ıkınmamak, ağır kaldırmamak ve kan sulandırıcı ilaçların kullanılmaması gereklidir. Ayrıca, ağır sporlar yapılmamalı ve en az 2 hafta boyunca ağırlık kaldırılmamalıdır.

İlginizi Çekebilir: Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göz altı torbası ameliyatı kimlere yapılabilir ?

Göz kapağı estetiği ameliyatı, estetik amaçlar için gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir. Bu ameliyat için uygun adaylar arasında, yüksek tansiyon hastaları da yer alabilir. Ancak, yüksek tansiyonlu olan kişilerin tansiyonları ilaçlarla kontrol altına alınmış olması gerekir. Yüksek tansiyon, ameliyat sırasında kalp ve dolaşım sistemi açısından ciddi riskler taşır. Bu nedenle, ameliyat öncesinde tansiyon seviyesinin normal değerlerde olduğundan emin olunmalıdır. Ameliyat sonrasında da, hasta düzenli olarak takip edilmeli ve tansiyonu kontrol altında tutulmalıdır. Böylece, cerrahi işlemin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve hastanın sağlığı açısından herhangi bir riskin önlenmesi sağlanabilir.

Göz altı torbaları, kişinin özgüvenini de etkileyebilir. Bu nedenle, birçok kişi göz altı torbalarını gidermek için cerrahi işlemlere başvurur. Ancak, herhangi bir cerrahi işlem öncesi, kişinin ameliyat öncesinde doktoruyla görüşmesi ve olası riskleri ve sonuçları tartması önemlidir.

 

 

Yorum yapın